Spelen in eigen kerk

Frans en ik zingen en spelen in het kerkkoor Cantamo van de Protestantse Gemeente Purmerend. Ik begeleid het koor regelmatig op de vleugel, Frans is tenor. Onze Taborkerk in Purmerend heeft sinds november 2015 een prachtige concertvleugel. Het is een groot genoegen hier op te spelen.

Quatre mains

Dirigent van het koor is Peter Wagenaar. Hij speelt zelf orgel en piano. Rgelmatig laten wij beide instrumenten tegelijkertijd klinken. De vleugel is op die momenten heel geschikt voor het improviseren op de melodie. Ook spelen wij regelmatig quatre mains, als een instrumentale bijdrage tijdens de collecte.

Kerkelijk jaar

Het kerkelijk jaar wordt vaak zichtbaar in de kleding van de koorleden. Wit bij Kerst en Pasen, paars bij Advent en veertigdagentijd, zwart op Allerheiligen en Goede Vrijdag, rood bij Pinksteren.

Jubileum

Het koor bestond in 2020 al 75 jaar. Dat zou in juni gevierd worden met een grootse uitvoering van de Armed Man van Karl Jenkins. Deze compositie voor koor en orkest was gekozen, omdat de inhoud nauw aansluit bij 75 jaar bevrijding. Vanwege de coronacrisis moest dit jubileumconcert helaas ook in 2021 geannuleerd worden. Het ligt nu in de bedoeling de jubileumviering te verplaatsen naar juni 2022.

Zie ook www.pgpurmerend.nl