Byzantijns zingen

Slavische koormuziek

Al zes jaar zingen wij met veel plezier in het Hoorns Byzantijns koor INDRIK. Frans als tenor, ik als alt. Sinds aug. '17 ben ik voorzitter van Indrik. Het koor zingt liederen uit de Slavische kerktraditie en Russische volksliederen, a capella en 4- tot 8-stemmig. Een hele uitdaging dus! 
 
Eenhoorn
 
De naam Indrik betekent eenhoorn. De eenhoorn is een oud symbool voor Christus. Ook komt de eenhoorn voor in het wapen van Hoorn.
 
Dirigent
 
Dirigent is Serge Latychev. Hij benadrukt het belang van een unisono koorklank. De intentie van de film 'As it is heaven' komt hier dichtbij.
 
Drie Tulpen

De koorleden studeren thuis de muziek in met behulp van mp-3- en mus-bestanden. De afstemming vindt plaats tijdens de wekelijkse repetities. Deze worden gehouden in 'De Drie Tulpen', het pastoraal centrum van de Koepelkerk in Hoorn, een prachtige neogothische kerk vlakbij het Hoornse Hop. 

Nieuwe leden

Indrik heeft momenteel 26 leden. Er is altijd plaats voor nieuwe zangers. Meer informatie: www.indrik.nl 

 

Komende concerten / uitvoeringen

17 november, 15.00 u. - Vrijheidskerk, Alkmaar

24 december, 21.00 u. - kerstnachtdienst, Limmen

19 januari, 15.00 u. - Blije Mare, Alkmaar

2 februari, 15.00 u. - Keyserkerk, Middenbeemster

9 februari, 15.00 u. - Koepelkerk, Hoorn

17 mei, 10.00 u. - Oude Lutherse Kerk, Amsterdam

 

Koorprojecten

Regelmatig zijn er ook projecten, waaraan projectleden kunnen meedoen. Indrik werkt hierbij samen met zusterkoor Bjerjozka. Vanaf februari 2019 concentreert Indrik zich op de Liturgia Domestica van Alexander Gretsjaninov. Hieraan werkt ook het Noordhollands Byzantijns Mannenkoor mee.

 

Concertreis

De eerste gezamenlijke buitenlandse reis van Indrik & Bjerjozka vond plaats in het najaar van 2018. De korenuitwisseling met het koor Cappella werd namelijk voortgezet in Polen. Indrik en Bjerjozka waren in Poznan van 20-24 september 2018. Wij gaven o.a. concerten in twee lycea en in een katholieke kerk. Op 29 april waren Indrik & Bjerjozka met het Poolse koor Cappella in de Blije Mare in Alkmaar. Op 1 mei werd hetzelfde concertprogramma uitgevoerd in de Grote Kerk in Schagen.                                                                                                 

Koorkleding

Ons koor zingt regelmatig in kerkdiensten. Ook worden elk jaar een aantal concerten gegeven. Op 7 april 2019 hebben Indrik & Bjerjozka een paasconcert gegeven in de Abdijkerk van Egmond-Binnen, waarbij voor het eerst de nieuwe koorkleding werd gedragen!

 

 

 

 

 

 

concert in de Abdij van Egmond
concert in Koepelkerk, Hoorn
concert in Oosterkerk, Hoorn (foto: Dime Spijkerman)