Trio Fluvio

Wat is Trio Fluvio?

Trio Fluvio is het muzikaal ensemble, waarin ik piano speel. Flu staat voor de fluit van Josephine van Pampus, Vi voor de (alt)viool van Gerard Vlaanderen en de O is de laatste letter van piano. De naam Fluvio als geheel staat voor 'een rivier van muziek'.

Wanneer ontstaan?

Ons trio is in het jaar 2000 ontstaan op de oecumenische werkvloer van Purmerend. Het eerste optreden van ons drietal was een bijdrage met barokmuziek tijdens een dag van het Landelijk Oecumenisch Platform. De muzikale samenwerking beviel zo goed, dat er naar een vervolg werd gezocht. Sindsdien is het muzikale repertoire uitgebreid. Er zijn diverse concerten gegeven, waarbij muzikale uitdagingen niet geschuwd werden. Zo klonk er zigeunermuziek, maar ook moderne 20e-eeuwse muziek.

CD's

Er is in 2008 een CD opgenomen, waarvan de opbrengst drie goede doelen ten goede is gekomen. Van een concert in 2012 is een live opname op cd beschikbaar. In 2021 zijn er opnames gemaakt voor de regionale TV.

Kerkdiensten

Zo nu en dan spelen wij in een kerkdienst, zoals op 28 november 2021 in de Keyserkerk in Middenbeemster. We spelen dan het intro voor de dienst, een intermezzo bij de Schriftlezingen, een meditatief muziekstuk na de preek, een intermezzo tijdens de collecte en een muzikaal naspel.

Kerstconcert

Ons laatste concert is vanwege de coronaperikelen al weer een tijd geleden. In december 2020 gaven wij een muzikale bijdrage aan het kerstconcert van Ars Musica, dat aanvankelijk gepland was in de Nicolaaskerk in Purmerend. Vanwege de coronamaatregelen werd dit concert echter van te voren opgenomen. Dat gaf wel de extra mogelijkheid om op meerdere locaties in Waterland te filmen. Zo trokken Jozef en Maria op een ezel van de zorgboerderij door Waterland. De zangers van Ars Musica zongen in tuincentra, in de stal van een zorgboerderij en in de straten van Purmerend. Wij musiceerden in de Zinn-kapel in Zuidoostbeemster. Het concert werd uitgezonden op de regionale TV-zenders.

Vooruitblik

Als de coronamaatregelen dat toelaten, zoeken we naar nieuwe uitdagingen in 2022. We zijn momenteel bezig met Franse chansons om daar een informeel romantisch programma mee te maken.

applaus na verjaardagsconcert