Trio Fluvio

Wat is Trio Fluvio?

Trio Fluvio is het muzikaal ensemble, waarin ik piano speel. Flu staat voor de fluit van Josephine van Pampus, Vi voor de viool van Gerard Vlaanderen en de O is de laatste letter van piano. De naam Fluvio als geheel staat voor 'een rivier van muziek'.

Wanneer ontstaan?

Ons trio is in het jaar 2000 ontstaan op de oecumenische werkvloer van Purmerend. Het eerste optreden van ons drietal was een bijdrage met barokmuziek tijdens een dag van het Landelijk Oecumenisch Platform. De muzikale samenwerking beviel zo goed, dat er naar een vervolg werd gezocht. Sindsdien is het muzikale repertoire uitgebreid. Er zijn diverse concerten gegeven, waarbij muzikale uitdagingen niet geschuwd werden. Zo klonk er zigeunermuziek, maar ook moderne 20e-eeuwse muziek.

CD's

Er is in 2008 een CD opgenomen, waarvan de opbrengst drie goede doelen ten goede is gekomen. Van een concert in 2012 is een live opname op cd beschikbaar.

Recente uitvoering

Op 1 maart 2020 speelden wij een aantal composities tijdens de kerkdienst in de Keyserkerk in Middenbeemster: Deux Interludes van Ibert, delen uit een sonate van Haendel, een andante van Reynaldo Hahn en de Sonata da Camera van Brasolini. De Kerk-TV-opname van deze dienst is te bekijken via Kerkdienst Gemist.

Komende uitvoering

Op zondagmiddag 20 december geven wij een muzikale bijdrage aan het kerstconcert van Ars Musica in de Nicolaaskerk in Purmerend. Dit concert zal via livestream uitgezonden worden op de regionale TV. Ook worden een aantal muzikale bijdragen van te voren opgenomen i.v.m. de huidige coronamaatregelen.