Trio Fluvio

Wat is Trio Fluvio?

Trio Fluvio is het muzikaal ensemble, waarin ik piano speel. Flu staat voor de fluit van Josephine van Pampus, Vi voor de viool van Gerard Vlaanderen en de O is de laatste letter van piano. De naam Fluvio als geheel staat voor 'een rivier van muziek'.

Wanneer ontstaan?

Ons trio is in het jaar 2000 ontstaan op de oecumenische werkvloer van Purmerend. Het eerste optreden van ons drietal was een bijdrage met barokmuziek tijdens een dag van het Landelijk Oecumenisch Platform. De muzikale samenwerking beviel zo goed, dat er naar een vervolg werd gezocht. Sindsdien is het muzikale repertoire uitgebreid. Er zijn diverse concerten gegeven, waarbij muzikale uitdagingen niet geschuwd werden. Zo klonk er zigeunermuziek, maar ook moderne 20e-eeuwse muziek.

CD's

Er is in 2008 een CD opgenomen, waarvan de opbrengst drie goede doelen ten goede is gekomen. Van een concert in 2012 is een live opname op cd beschikbaar.

Terugblik concerten

Op 9 oktober 2016 trad Trio Fluvio op in het Kerkje van Kwadijk samen met het Purmer Kwartet en de Dichterskring Waterland. 

 

In april 2016 speelde ons Trio een licht klassiek programma in de Molentocht in Purmerend.

 Op 31 oktober 2015 gaven wij een muzikale bijdrage aan mijn briljanten drempelfeestje.

3 mei 2015 - bijdrage aan jubileumconcert Cantorij Prot. Gemeente in Taborkerk, Purmerend

          - met werken van Mendelssohn, Cui, Piazzola en Andriessen -

Op 23 november 2014 hebben we gespeeld tijdens de laatste kerkelijke viering in de Doortocht in Purmerend. We speelden Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré en Celos van Astor Piazzola.

 Op 22 november 2013 concerteerde ons trio in de Lutherse kerk te Purmerend, samen met het kamerkoor Sweet & Low o.l.v. Mirjam Boers. Op ons programma stond romantische muziek van Duitse, Franse, Engelse en Russische componisten. Ook Sweet & Low bracht romantische liederen ten gehore.

Op 15 juni 2014 gaven we een concert in de kapel van Westerhout in Alkmaar.

 

 

 

 

pianospel bij Fluvio en Cantamo
Beschrijving